Втеча лідера бойовиків "ЛНР" Ігоря Плотницького до Москви лише посилила протистояння між двома проросійськими бандитськими утвореннями на Донбасі.

Читайте також: Псевдопереворот у банановій республіці: "ЛНР" розпадається, приготуватися "ДНР"?

"У середовищі представників "адміністрації глави ЛНР" і "міністерств" поширюється інформація про можливе об'єднання "ЛНР" та "ДНР" в одне квазідержавне утворення з адміністративним центром у Донецьку. "Чиновники ЛНР" побоюються, що перехід під керівництво "ДНР" може супроводжуватися чистками серед керівників структур "ЛНР" зі звинуваченнями їх в сприянні діяльності спецслужб України, з метою усунення від керівництва людей Плотницького", – повідомив керівник "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

При цьому деякі з так званих чиновників "ЛНР" висловлюють намір покинути окуповану територію. Деякі – втекти до Росії, інші – перебратися на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: За два тижні до повернення Луганська Україні: чому Корнет здійснив "військовий переворот"

Однак частина силовиків не виключає збройне протистояння з бандформуванням "ДНР", які ввійшли до Луганська.

При цьому Дмитро Тимчук зазначає, що інформація про можливе об’єднання "ДНР" з "ЛНР" активно "мусується" саме з Донецька, де тамтешній лідер Олександр Захарченко неодноразово перед кремлівськими кураторами звинувачував Ігоря Плотницького у тому, що той не може ефективно керувати окупованою територією.

Читайте також: Чому Захарченко мріє про захоплення "ЛНР"?

Нагадаємо, 21 листопада у "ЛНР" розпочався новий "військовий переворот" проти Плотницького, який влаштував колишній очільник так званої "МВС" псевдореспубліки Ігор Корнет. Зокрема, 22 листопада його "силовики" штурмом взяли "генпрокуратуру" фейкової республіки, в результаті чого було заарештовано керівний склад "відомства". До міста була стягнута військова техніка.

До слова, у Луганську закликають боротись із "фашистами" з "ДНР".