У запобіжному заході застава у 904 тисячі гривень була визначена як альтернатива триманню під вартою до 2 березня 2020 року. Про внесення застави речниця Антикорупційного суду Олеся Чемерис повідомила "Укрінформу".

Читати також: Зняття недоторканності – обман, а Баканов – ворог реформи СБУ: відверте інтерв'ю з Шабуніним

У чому підозрюють керівницю прокуратури

13 січня НАБУ спіймало на хабарі виконувачку обов'язків керівника Державної податкової служби в Одеській області Наталію Чоботарьову. Вона пропонувала 25 тисяч доларів в місяць керівнику підрозділу регіональної прокуратури.

Прокурор за винагороду мав не перешкоджати іншому співробітнику податкової отримувати хабарі від приватного підприємця.

НАБУ опублікувало відео, на якому Чеботарьова домовляється про хабар. У розмові очільниця каже, що з іншими відомствами "теж домовлялися".

Керівницю одеської податкової спіймали на пропозиції хабара: дивіться відео

Що кажуть у Держподатковій службі

На цю справу вже відреагував керівник Державної податкової служби України Сергій Верланов. Він пообіцяв, що будь-які прояви корупції та зловживань у податковій будуть викорінені. Зокрема, він вирішив вдатися одразу до декількох заходів.

Я відсторонюю усе керівництво ДПС в Одеській області від виконання обов'язків. Крім того, ініціюю внутрішнє службове розслідування стосовно вказаних фактів,
– заявив Верланов.

Він також запевнив, що розпочинає повномасштабну перевірку керівного складу центрального апарату та територіальних органів Держподаткової щодо корупції та неправомірних дій проти підприємців.

"Гарантую НАБУ та іншим правоохоронним органам повне співробітництво та буду вдячний за інформацію, яка дозволить ДПС очистити свої лави від нечесних та корумпованих співробітників", – заявив керівник податкової служби.