З самого дитинства юний Цезар пишався своїм стародавнім і знатним родом. Змалку вивчав грецьку мову, історію, ораторське мистецтво. Зовсім скоро хлопець досяг неабияких успіхів у красномовстві та поступався хіба видатному давньоримському ораторові Цицерону.

Читайте також: Як Рухолла Хомейні зумів зупинити кровопролитний терор в Ірані

Минали роки, після навчання Цезар зажадав владарювати. Він вирішив зробити політичну кар'єру і досягти її вершини – стати одноосібним правителем Риму. Гай Юлій віднайшов той єдиновірний шлях, який вів його до мети. Він прислухався до римського народу і всіляко догоджав йому. Не маючи своїх грошей, майбутній полководець брав у борг і влаштовував свята з боями гладіаторів, оплачував театральні вистави і люди були вдячні йому за це. Блискуче красномовство і дорогі подарунки допомогли Цезарю швидко і надовго завоювати прихильність римлян.

Незабаром Гай Юлій Цезар обійняв дуже почесний пост – став верховним понтифіком. Цю посаду часто займали імператори в Древньому Римі. У 67 році до н. е. здобув найвищу судову посаду в цивільних справах, а після року служби став правителем Іспанії. Це було не настільки почесно, як прибутково. Правителі могли скільки завгодно грабувати провінції і збагачуватися. Цезар не став винятком. Однак він не забував і про свої політичні амбіції.

Як Юлій Цезар самотужки зумів очолити Римську імперію – дивіться у програмі "Одна історія".