Орлеанська діва народилася 6 січня 1412 року у Лотарингії, Франція. В той час країну роздирала Столітня війна з Англією. І Франція була на межі втрати незалежності. Визначальним пунктом стало місто Орлеан, на яке англійці напали у 1428 році.

Незадовго до того Жанна наче побачила провидіння. Їй нібито явилися архангел Михаїл, великомучениці Катерина Олександрійська і Маргарита Антіохійська. У видіннях Бог вказав юній дівчині вирушати до Орлеана на чолі війська, зняти облогу, сприяти коронації ДофІна, спадкоємця французького короля Карла, і очистити Францію від англійських окупантів.

Читайте також: Одна історія. За що Леонардо да Вінчі здобув світове визнання

17-річна Жанна свято вірила у свою месіанську роль у визволенні Франції. Тож одного дня приїхала до місцевого командира і попросила дозволу поговорити зі спадкоємцем короля. Саркастична відмова командира не змусила її відмовитися від задуманого і через рік вона повернулася з тим самим проханням.

Цього разу її підтримали двоє впливових людей. А переконливості їй додало те, що Жанна дивом передбачила сумний для французів результат так званої "Оселедцевої битви" під стінами Орлеану. Так вона їде до спадкоємця короля.

Як Жанна д’Арк здобула перемогу над англійським військом – дивіться у програмі.