На деяких ділянках є матеріальні об'єкти, які були знаряддям вчинення злочину та можуть містити необхідні відомості, тому необхідно визначити географічні координати місць отримання поранень і ведення стрільби. Про це повідомили в Офісі генпрокурора у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Це цікаво Повернення Кравця: як завгосп Януковича пов'язаний з обшуками у Музеї Революції Гідності

У Венедіктової також не виключають, що може виникнути потреба провести слідчі дії на всій ділянці від Майдану Незалежності до верхнього виходу з метро "Хрещатик". Це стосуватиметься справи щодо ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах 20 лютого 2014 року. Втім, точний термін таких дій поки невідомий.

Ба більше – арешт землі, де планують звести меморіал, пов'язаний з іншими незавершеними судовими процесами щодо подій 18 лютого 2014 року.

Зняття всіх обмежень щодо проведення будівництва музею є неможливим до завершення цих судових процесів, водночас терміни їх завершення залежать від багатьох чинників і не можуть бути спрогнозовані,
– уточнили в Офісі генпрокурора.

Довідка: Меморіал Героїв Небесної Сотні планують звести над Майданом Незалежності, а саме – на ділянці вулиці Інститутської, яку тепер називають алеєю Героїв Небесної Сотні.

Тим часом Відповідальність за незбудований меморіал несуть президент і уряд, – Музей Майдану

Коротко про обшуки у музеї Революції Гідності:

  • 19 листопада поліція провела обшуки в музеї Революції Гідності. Посадовців музею підозрюють у розкраданні бюджетних грошей при реконструкції комплексу.
  • В Офісі Президента відреагували на події. Там здивувалися, що обшуки провели напередодні пам'ятної дати – річниці Революції Гідності.
  • Силовики вилучили музейну документацію, жорсткий диск з важливою для музею інформацією, а також заблокували 2 приміщення музею.

Раніше У Венедіктової вважають, що Інститутська поки має бути під арештом: подробиці