Про це інформують у штабі ООС. Там також зазначають, що українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної ситуації.

Дивіться також Бойовики роблять усе, щоб звинуватити Україну в порушенні миру, – командувач ООС

Де стріляв ворог і що відомо про провокації:

  • Окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї по позиції наших військ неподалік Шумів, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.
  • Окрім того, два ворожі обстріли зафіксували на ділянці фронту поблизу Золотого. Спершу ворог застосував трасуючу кулю для підпалу трави, а згодом відкрив вогонь по позиціях українських захисників зі стрілецької зброї.

Українські захисники зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат і поранень серед особового складу не було,
– наголошують в ООС.

Від початку поточної доби, 11 вересня, режим припинення вогню зберігається повністю.

Карта окупованих територій
Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу

Розмінування територій та відновлення житлових будинків:

  • Україна продовжує займатися розмінуванням прифронтових ділянок і відновленням житлових будинків, що були пошкоджені внаслідок обстрілів на Донбасі.
  • Так, за 10 вересня сапери ДСНС розмінували понад 9 гектарів території та передали на знищення 206 вибухонебезпечних предметів. Також минулої доби завершене відновлення 18 пошкоджених житлових будинків.