Про це заявив заступник міністра економічного розвитку Росії Сергій Назаров, передає інформаційна агенція "РИА Новости".

Читайте також: Окупанти похвалилися здобутками за два роки будівництва "Керченського мосту"

"Я навіть не сумніваюся, це реально, що рух "Кримським мостом" розпочнеться до грудня 2018 року. Інфраструктура до цього буде готовою: і "Таврида" до п'ятої ділянки (розв'язка у Сімферополя – "24"), і автопідходи до мосту в районі Керчі", – зауважив російський посадовець.

За його словами, будівництво автопідходів і траси "Таврида" синхронізовано з будівництвом транспортного переходу через Керченську протоку.

Водночас він підкреслив, що під час будівництва автопідходів до мосту з боку Керчі залишилося завершити роботи, пов'язані з перетином теплотраси, а це буде зроблено після закінчення опалювального сезону.

Що таке "Кримський міст" (колишній "Керченський міст")? За допомогою цього шляхопроводу окупанти мають намір з'єднати Крим і Краснодарський край. Його протяжність має скласти 19 кілометрів, відтак він буде найдовшим у Росії.

Чотирьохсмугова автотраса "Таврида" повинна з'єднати Керч, де буде побудовано міст через Керченську протоку, з Сімферополем і Севастополем. Перший етап будівництва автотраси планується завершити до кінця 2018 року, а другий – до кінця 2020 року. Повна вартість будівництва траси – близько 163 мільярди рублів (76 мільярдів гривень).