Таке рішення прийняла так звана "суддя Роздольненьского районного суду Криму" Олена Тедеєва, фактично поновивши йому попередній вирок, скасований "Верховним судом Криму", передає "Громадське".

Читайте також: Ви не змусите полюбити так звану "нову батьківщину" – палка промова українця у кримському суді

"Не на смерть же йдемо. Я гадаю, що найближчим часом все це вирішиться. Я от тільки Україні хочу побажати — не здаватись. І народу України — вести свою боротьбу за те, за що стільки життів покладено, причому кращих людей цієї країні у більшості. Якщо те, що зі мною відбувається, це жертва… то я не вважаю, що це якась така… все буде добре, ми переможемо. Все буде Майдан", – сказав Балух перед початком засідання.

Раніше російський прокурор просив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні та оплату штрафу в розмірі 20 тисяч рублів.

На суд підтримати Володимира Балуха приїхали активісти Кримського культурного центру, священик УПЦ КП, члени Меджлісу та Курултаю.

Читайте також: Російський журналіст назвав страхи кримчан щодо возз'єднання України

Після оголошення вироку його одразу взяли під варту.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Його окупаційна влада звинуватила у зберіганні набоїв та вибухівки, які виявили у нього під час одного з обшуків. Сам кримчанин неодноразово наполягав, що боєприпаси йому підкинули на горище будинку самі силовики. Все це – помста за принципову проукраїнську позицію активіста на анексованому півострові. Після захоплення Криму Росією, Володимир Балух на своєму будинку у селі Серебрянка вивісив український прапор та табличку "вулиця Героїв Небесної сотні". Окрім того, він відмовився отримувати російські документи.