Кількість тих, хто захворів на COVID-19 у непідконтрольних регіонах може бути в рази більшою, ніж дозволяють говорити бойовики. Про це журналіст Андрій Дегтяренко заявив в ефірі телеканалу "Дом".

Цікаво Які виші та спеціальності обрали абітурієнти з окупованого Криму та Донбасу у 2020 році

За його словами, ватажки з окупованого Донбасу забороняють журналістам говорити правду. Там взагалі немає вільного поширення інформації.

Все дуже жорстко контролюється угрупованнями бойовиків. Журналісти, які змушені там працювати, дають дозовано тільки ту інформацію, яку їм видають так звані офіційні органи,
– заявив журналіст.

Він також підкреслив, що медіа, що працюють в ОРДЛО, називають тільки цифри щодо коронавірусу, які їм дозволяють, і показують репортажі з тих лікарень, де ситуація поки що прийнятна.

"Та це зумовлено не тим, що журналісти не хочуть говорити правду своїм глядачам і читачам – вони дуже сильно ризикують, якщо побачить світ інформація, яка, з точки зору угруповань, може їм нашкодити", – пояснив Андрій Дегтяренко.

Яка ситуація з коронавірусом на Донбасі?


В офісі українського омбудсмена ще на початку жовтня заявляли, що ситуація з коронавірусом на окупованому Донбасі критична. Мовляв, людям записують будь-які діагнози, крім коронавірусу.

Ба більше, навіть у часи пандемії бойовики проводять масові заходи. У цей час лікарні переповнені, а засобів медичного захисту в них не вистачає.