24 канал зібрав найцікавіші факти з біографії Олександри Клітіною. Більше – читайте далі.

Актуально Після скандалу з Джокером та звільнення з уряду Клітіна влаштувалася в Укркосмос

Біографія Олександри Клітіної

  • Ексчиновниця народилася у Києві у 1982 році. Вищу освіту Клітіна здобула у 2005 році в Університеті професійної освіти Ларенштайн (Нідерланди) з міжнародного бізнес-менеджменту.
  • Згодом Клітіна пройшла низку закордонних тренінгів. Працювала у банку Millennium Capital керівником з розвитку бізнесу.
  • З 2005 року вона почала працювати у низці приватних компаній, зокрема заступницею керівника з інвестиційного банкінгу групи Univer. Її кар'єра там тривала до 2015 року.
  • У Міністерстві інфраструктури Клітіна почала працювати у 2015 році. Там вона була радницею Андрія Пивоварського. Згодом її призначили головою Офісу підтримки реформ Міністерства інфраструктури, який фінансується ЄС.
  • Після обрання нового Кабміну вона стала заступником міністра інфраструктури Владислава Криклія.
  • Однак вже у листопаді 2019 року її звільнили з посади після гучного інтим-скандалу.
  • З 22 червня 2020 року працює радником голови Державного космічного агентства України.

Клітіна має сина
Клітіна має сина / Фото з її інстаграму

Інтим-скандал з Клітіною: головне

19 листопада виключений з фракції "Слуга народу" нардеп Антон Поляков виклав у мережу запис розмову, на якій нардепи обговорюють призначення заступником міністра інфраструктури Олександри Клітіної. Вони стверджували, що посаду вона отримала через ліжко.

22 листопада міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що є "підстави для того, щоб вважати, що вона не зовсім нормально як член команди себе повела" і що "це жодним чином не стосується тих сексистських закидів, які були в інфопросторі". 27 листопада Кабмін звільнив з посади Олександру Клітіну.

Зверніть увагу Джокер опублікував листування з заступницею міністра Клітіною, довкола якої розгорівся скандал

Створення власної політичної партії

Після гучного інтим-скандалу Клітіна оголосила про створення власної партії. Цю новину вона повідомила дуже неординарно – з'явилася перед камерою в одному купальнику.

За словами Олександри, таке рішення вона ухвалила для того, щоб зупинити "політичних проститутів", які вважають, що "якщо у них є щось у штанях, то цього достатньо для успіху".

Партія, за задумом Клітіної, буде називатися "Україна проти корупції".

Клітіна оголосила про створення власної партії: дивіться відео