Гончарука Олексія Валерійовича обрали керівником уряду більшістю голосів народних депутатів. За нього проголосували 290 депутатів. Здебільшого мовиться про фракції "Слуга народу" (247), депутатську групу "За майбутнє" (22) та позафракційних депутатів (21).

Важливо! Новим головою Верховної Ради України став Дмитро Разумков зі "Слуги народу"

Повний новий склад Кабінету Міністрів сформують найближчими днями. Кандидатуру ж Гончарука вніс до ВР президент Зеленський.

Гончарук
Гончарука на посаду Прем'єр-міністра України підтримала "Слуга народу"

Дивіться відео, як Рада голосувала за Гончарука:

Що відомо про Олексія Гончарука: коротка біографія

Освіта.

Це український юрист, адвокат, магістр права, доктор філософії у галузі права. У 2001 – 2006 роках навчався в Інституті права імені Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом, зараз є доцентом кафедри фінансового та банківського права у цьому ж закладі. Також закінчив Академію державного управління при Президентові України.

Політика.

До політики долучився у 2014 році – намагався (неуспішно) потрапити у парламент за списками партії "Сила людей". Працював позаштатним радником колишнього Міністра екології та природних ресурсів, а згодом радником Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

Олексій Гончарук: детальна біографія прем'єр-міністра України – у матеріалі 24 каналу.

У 2015 – 2019 роках був головою незалежного експертно-аналітичного центру "Офіс ефективного регулювання". Це незалежна структура, яку фінансує Європейський Союз. Центр займається питаннями покращення умов ведення бізнесу та інвестиційної привабливості України.

Співпраця із Зеленським.

Після виборів Президента України 28 травня став частиною команди Володимира Зеленського. З 21 червня 2019 – член Національної інвестиційної ради України та Національної ради з питань антикорупційної політики (це дорадчі органи при президентові).

Уряд
Як призначають уряд / Інфографіка 24 каналу

Зауважимо, раніше претендентами на посаду прем'єр-міністра України називали, окрім Олексія Гончарука, – Ігоря Уманського, Олега Устенка, Андрія Коболєва, Юрія Вітренка, Владислава Рашкована і навіть Олександра Данилюка.

Уряд
Чим Кабмін займається: головне / Інфографіка 24 каналу