Нового радника призначив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук. Про це Арестович написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте також Немає довіри: Україна хоче, аби ТКГ обрала замість Мінська інший майданчик для перемовин

Новий "План дій" щодо роботи ТКГ

Новоспечений радник розповів про "План дій", який українська сторона запропонувала представити на засіданні до 4 листопада. План стосується мирного процесу. Арестович нагадав, що 16 вересня Росія заблокувала роботу трьох з чотирьох підгруп в рамках ТКГ.

Представник ОБСЄ П'єр Морель заявив, що справа полягає у базисі перемовин, які б дозволили зрушити вперед процес виконання домовленостей Нормандського формату. Тож таким базисом визнали пропозицію створити під модераторством ОБСЄ "План дій". Він охоплюватиме безпекові та гуманітарні питання.

До речі, наступне засідання ТКГ запланували у період з 5 по 10 листопада.

Що відомо про Олексія Арестовича

  • Арестович є військовим оглядачем, експертом та блогером. Має понад 190 тисяч підписників у фейсбуці.
  • Арестович був організатором благодійного фонду для надання психологічної підтримки військовим у зоні АТО.
  • Чоловік відомий акторською діяльністю. Зокрема, він працював актором у Київському театрі-студії "Чорний квадрат" та був співорганізатором компанії з виробництва фільмів "Аегіс Філмс".
  • Однак варто зазначити, що у 2017 році Арестович зізнався у брехні і роботі пропагандистом.
  • Зокрема, він заявив, що спотворював інформацію за двома лініями: створення патріотичного лубка та чорна пропаганда проти РФ.
  • Крім того, Арестович наголосив, що він не є патріотом, однак не лише України, а й національних державних принципів загалом. Він говорив, що замість "Кіборгів" надасть перевагу "Через тернії до зірок" (класика радянської кінофантастики).