Натомість вона сказала, що останні події є сигналом для необхідності завершення судової реформи. Про це повідомляє Офіс віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у фейсбуці.

Важливо "Повії у мантіях": як українці реагують на рішення КСУ щодо неправдивого декларування

Позиція Ольги Стефанішиної

За словами Стефанішиної, всередині України є зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію і позбавити українців безвізу.

Безвізу з ЄС бути! Обставини, в яких приймалися нещодавні рішення Конституційного Суду викликають питання та обурення. Це ще один сигнал, що реформа судової гілки влади, над якою зараз триває робота з Венеціанською комісією, має бути доведена до логічного завершення,
– підкреслила Стефанішина.

Також віцепрем'єрка зазначила, що Кабмін продовжує роботу над реформами, що підсилюють євроатлантичної інтеграції України.

"Уряд також вживає заходів, які унеможливлять зупинення уже розпочатих реформ, включаючи ті, що є основою для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції України. Нагадую, що цей курс України до ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції", – додала Стефанішина.

Що відомо про рішення КСУ: головне

  • 27 жовтня під час закритого засідання Конституційний Суд України скасував статтю Кримінального кодексу про декларування недостовірної інформації. Вона передбачала штраф або кримінальну відповідальність чиновників і суддів за неперевірені дані у деклараціях.
  • Суд визнав кримінальну відповідальність за недостовірне декларування "неконституційною". Позов подали народні депутати від ОПЗЖ і групи "За майбутнє".
  • Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, що у парламенті швидко відреагують на рішення КСУ. За його словами, реакцію чекають і від президента Зеленського.
  • Очільник України 29 жовтня скликає термінове засідання РНБО. Під час зустрічі, ймовірно, обговорюватимуть скандальне рішення КСУ щодо скасування е-декларування та реакції на нього.