Чому про неї пишуть українські журналісти – для очільника Офісу Президента загадка. Про це Єрмак розповів в інтерв’ю "Бабелю".

До теми Коли запрацює слідча комісія по вагнерівцях: відповідь нардепа

Уже багато разів про це сказав: вся історія з вагнерівцями вигадана від початку до кінця. Наради, про яку писав Бутусов, ніколи не було. Моя версія – це добре спланована операція, спрямована проти нашої країни,
– наголосив він.

Єрмак додав, що розуміє, чому цим займаються спецслужби інших країн.

"Але чому свідомо чи мимоволі до цього були залучені українські журналісти і хтось з українських політиків – питання", – констатує він.

Водночас очільник ОП вважає, що операція з поширення дезінформації "точно зовнішня". За його словами, слідство покаже, чи "був хтось усередині". Він додав, що справою займається ДБР, тож невдовзі українці отримають усі відповіді.

Спецоперація з вагнерівцями: коротко про головне

  • Історія з бойовиками ПВК "Вагнера", яких спочатку затримали в Білорусі, а потім повернули Росії, тягнеться від липня.
  • Україна просила Олександра Лукашенка видати їй частину вагнерівців, бо вони воювали на Донбасі на боці окупантів. Втім, Лукашенко все ж вирішив повернути їх Росії.
  • Через якийсь час українські журналісти Юрій Бутусов та Яніна Соколова оприлюднили інформацію, що затримання вагнерівців у Білорусі із самого початку було спецоперацією СБУ, яка зірвалася через злив інформації в Офісі Президента.
  • В Офісі Президента це вже назвали вигадками. Водночас ДБР викликало журналістів на допит через оприлюднені ними дані.
  • А ось у Раді пообіцяли створити Тимчасову слідчу комісію, яка має розслідувати ситуацію та довідатись, чи справді в ОП зірвали спецоперацію з вагнерівцями.