Про це в прямому ефірі на 24 каналі розповів фельдшер станції екстреної медичної допомоги №2 міста Кременчук Сергій Самойленко.

Цікаво Степанов каже, що медикам вже майже віддали доплати у 300% за березень

Фельдшер розповів, що на їх підстанції №2 відбулися збори, на які приїжджав очільник Лавренко Дмитро Олексійович. Він повідомив, що на всю область за місяць квітень прийшло 2,5 мільйона гривень.

"У нас в області 1200 людей (медиків – 24 канал) працює. Якщо це розділити, то виходить трошки більше, ніж 2 тисячі (гривень на кожного – 24 канал). Але і це буде не всім. Це так бажає наш очільник, а взагалі в міністерстві сказали, що будуть оплачувати похвилинно тим людям, в яких COVID-19 підтвердили", – заявив Сергій Самойленко.

"Як нам пояснили: я приїхав на виклик о 9 годині, почав спілкуватися із хворим, відвіз його в інфекційну і виклик закінчився о 9:50. За 50 хвилин мені заплатять 300%. Це приблизно вийде по 120 гривень", – додав Самойленко.

Дивіться відео розмови 24 каналу із фельдшером Сергієм Самойленком:

Що кажуть у Раді?

Натомість нардепка з фракції "Слуга народу" Лада Булах заявила, що питання доплат медичним працівникам, які допомагають у боротьбі з COVID-19, контролює також і президент. За її словами, кошти за березень вже перерахували, але сам механізм виплат – неправильний.

Багато головних лікарів зробили помилку, використавши некоректний алгоритм нарахування цієї допомоги погодинно. Я особисто вибачаюсь перед кожним медиком за цю помилку, але це помилка виконавчої влади на місцях,
– наголосила Булах.

Вона також зауважила, що на доплату медпрацівникам держава виділяє від 160 до 180 мільярдів гривень. За її словами, сьогодні проблема є в самому механізмі та розрахунках грошей на місцях. Планують використати інший механізм через нарахування цих грошей в пакеті меддопомоги, який здійснюватиме Національна служба охорони здоров'я України. Цей пакет нараховуватиметься лише тим, хто уклав договір з Національною службою.

Детальніше про це дивіться у відео 24 каналу: