Відтак, ці особи можуть отримати субсидію через систему грошових переказів "Швидка копійка" у будь-якому відділенні "Ощадбанку". Для цього слід пред’явити лише паспорт та ідентифікаційний номер.

Читайте також: Нові пенсії, субсидії, будівельні норми: що зміниться у березні 2019

В "Ощадбанку" радять перед відвідуванням банку, для зручності громадян, пройти реєстрацію на їх офіційному сайті або в контакт-центрі "Ощадбанку". Це дасть субсидіанту змогу самостійно обрати найближче відділення, зручний час та дату для отримання субсидії без черг.

Зазначимо, що з 4 березня українські пенсіонери розпочали отримувати субсидії готівкою одночасно з пенсіями. Гроші вони на свої пенсійні картки або готівкою через поштові відділення чи кур'єром. Решта українців вже відсьогодні можуть отримати першу субсидію грошовим переказом через "Ощадбанк".

Що таке субсидія?Це цільова і раніше безготівкова допомога для сім'ї на відшкодування витрат за оплату комунальних послуг. Щоб оформити субсидію, необхідно звернутися до Центру в управлінні праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Для оформлення потрібні: заява на отримання пільг, паспорт громадянина України, декларація про доходи та витрати.

монетизація субсидій
Монетизація субсидій в Україні