Напередодні описаних подій, Луценка та СБУ оприлюднили імена та фото агентів НАБУ від прикриттям, чим не лише зірвавши кілька надважливих операцій, а й поставили життя агентів та їх родин в небезпеку.

Порошенко, Авакову і Яценюка цього виявилося замало і керівники їх фракцій зареєстрували законопроект, яким знищували незалежність Національного антикорупційного бюро. Ці дві атаки влади на команду НАБУ поставили на вуха увесь цивілізований світ. США, МВФ і Світовий банк заявили, що такі дії Порошенка позбавлять Україну і підтримки (втому числі військової), і грошей. А ЄС чітко дав зрозуміти, що готовий розглядати можливість призупинити з нами безвізовий режим.

Проте як на мене, реакція українських громадян мала би налякати наших політиків набагато більше жорстких заяв світової спільноти. Вперше від Революції Гідності так багато людей висловили свій протест фізичною участю у масових протестах.

В суботу ми разом з автомайданом проїхалися під будинок генерального прокурора Юрія Луценка. Було більше трьох сотень екіпажів, переважна більшість яких звичайні громадяни, яких дії Луценко реально дістали. Більшість з них я востаннє бачив, ще коли ми до Януковича їздили. Наша колона автомобілів розтяглася на кілька кілометрів.

Читайте також: Прокурори Апокаліпсису, або Як зіпсувати, продати й вихолостити всі справи Майдану

В історії автомайданів Юрій Луценко отримує срібну медаль – більше екіпажів лише до Януковича їздило. Навіть до Пшонки під час Революції Гідності зібралося менше людей. До речі, в це складно повірити, проте живе чесний генпрокурор Луценка набагато краще злочинного прокурора Пшонки.


Автомайдан навідався до Луценка

Гігантські хороми в закритому котеджному містечку, охорона, поряд озеро. Площа будинку Луценка в кілька разів перевищує хатинку Пшонки (це генпрокурор Януковича): 859 квадратів Луценко проти 320 квадратів Пшонки. Ну і стоїть цей маєток на 50 сотках соснового лісу.

Для розуміння, сусідній з Луценко будинок продається за 650 тис. доларів (ми навмисно запитали). І все це добро записане на 76-річного батька Ірини Луценко, який все життя пропрацював на автобазі в Дубному.

Щоб краще було видно, на чиєму боці і кого Луценко насправді захищає, ми встановили йому новий родинний прапор з картатої ковдри Насірова. Прапор корупціонера дуже органічно розмістився біля центрального входу в маєток постмайданівського генпрокурора Луценка.

Інший масовий протест відбувся наступного від поїздки до Луценка дня. Організатори заявляють про 26 тисяч учасників, спікери влади торочать про дві з половиною тисячі. Судячи з фото і відео метріалів в заході взяли участь не менше 10 тисяч громадян. Це найбільший масовий протести з часів Революції Гідності.


Марш за імпічмент

Безперечно, частина людей зібралася підтримати затриманого Міхеїла Саакашвілі. Проте всі присутні однозначно виступали на захист команди національного антикорупційного бюро. Про це свідчать не лише транспаранти в натовпі та промови виступаючих. Чи не найгучніше і найдовше тисячі громадян скандували саме на захист НАБУ.

Читайте також: Чому спроби Луценка знищити НАБУ загрожують втраті безвізу

Це дуже чіткій і однозначний сигнал владі від українських громадян. Вперше після Революції Гідності ми так чітко вказали Порошенку, Луценку, Авакову і Яценюку про червону лінію, до якої вони впритул підійшли.

Слухайте, хлопці, зупиніться а. Вона вам треба? Ну досидіть до виборів тихенько, підкрадайте потроху, де ми чи НАБУ не побачать. Створіть антикорупційний суд, не заважайте рухати інші потрібні реформи. І, можливо, після найближчих виборів, громадяни дозволять новій владі просто вас з Богом підпустити.

Якщо ж ви не зупинитеся і переступите вказану громадянами межу. Громадяни змусять нову владу (хто б нею не був) покарати вас з усією пролетарською ненавистю. Це в кращому для вас випадку. В гіршому – вас покарають самі громадяни. Цього точно не треба вам, і, скоріше за все - країні. Хоча останню тезою можна дискутувати.