Це видно на відеозаписі з камер спостереження з аеропорту в Томську. Про це повідомляє телеграм-канал Mash.

Важливо Олексій Навальний перебуває у глибокій комі через ймовірне отруєння: все, що відомо

На відеозаписах видно, як Навальний сів за столик без напою. Трохи пізніше стакан з чаєм приніс його помічник Ілля Пахомов.

Російські ЗМІ кажуть, що це свідчить про те, що за стійкою закладу ніхто не міг знати про те, для кого замовляють чай.

Як Навальний отримав склянку з чаєм в аеропорту Томська: дивіться відео

Ймовірне отруєння Навального: що відомо

  • Навальний летів літаком з Томська до Москви вранці 20 серпня. На борту літака йому стало зле, очевидці-пасажири навіть поширили відео, на якому чути голосний стогін чоловіка.
  • Літак екстрено посадили в Омську, де політика госпіталізували. Навальний перебуває у реанімації в комі, його підключили до апарату ШВЛ.
  • Дружина Навального Юлія прибула в омську лікарню. Її супроводжували директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов та лікарка Анастасія Васильєва.
  • За словами соратників опозиціонера, найімовірніше, його отруїли. При цьому вони наголошують, що Навальний лише випив чаю перед вильотом.
  • Ймовірно, йому могли щось підсипати у напій.

Реакція світу

Спершу на ймовірне отруєння російського опозиціонера відреагували у Європі. Так, у Литві, Естонії та Польщі стурбовані інформацією про можливе отруєння Олексія Навального.

Тим часом в ЄС у разі підтвердження цього факту закликають Росію розпочати розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Хто такий Олексій Навальний?

Російський політичний діяч. Він є одним із лідерів російської опозиції. У 2011 році він створив некомерційну організацію "Фонд боротьби з корупцією", основною діяльністю якого є розслідування і викриття корупційних схем у вищих органах російської влади. Однак нещодавно заявив про її закриття.

Російська влада неодноразово затримувала Навального, його родичів та соратників. А також звинувачувала політика в роботі на західні спецслужби.