Про це заявив ступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Читайте також: Масове отруєння водою у Макіївці: Україна звернулась до ОБСЄ

Обеззараження питної води здійснюється з допомогою хлору, який на окуповану частину Донеччини надає Росія. Проте, останнім часом окупант знизив постачання хлору з 4 до 2 цистерн,
– наголосив політик.

Він підкреслив, що водночас інформації про застосування інших реактивів для обеззараження води в окупованому місті немає.

"Задля виявлення реальних причин отруєння, варто направити на Донеччину міжнародну експертну групу, яка має зробити забори питної води, дослідити стан постраждалих та надати свої висновки. Можливо, варто залучити фахівців МКЧХ або інших міжнародних гуманітарних організацій", – підкреслив Тука.

Нагадаємо, 26 вересня стало відомо, що в Макіївці на окупованій Донеччині сталося масове отруєння людей питною водою через несправну систему її дезінфекції. Спершу до лікарень потрапили 39 людей, серед яких було 2 дітей. Згодом стало відомо, що кількість госпіталізованих внаслідок отруєння питною водою в окупованій Макіївці людей збільшилася. Пізніше з'явилась інформація про те, що хлор для Макіївської фільтрувальної станції постачали з Росії.