Про це повідомило видання Deutsche Welle.

6 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон визнає Єрусалим столицею Ізраїлю і має намір перенести туди посольство із Тель-Авіва. Таке рішення викликало протести палестинців, які під час мітингу вступили в сутички з ізраїльськими правоохоронцями.

У місті Газа один з лідерів ісламського руху "Хамас" Ісмаїл Ханія оголосив промову, в якій закликав людей до повстання. Рішення Дональда Трампа чоловік назвав "оголошенням війни".

Ізраїльтяни до цього були готові, бо ще раніше почали стягувати додаткові військові сили на Західний берег ріки Йордан. У той час помічник президента Палестини, яка власне претендує на Єрусалим, як столицю, закликав палестинців вдаватися лише до мирних протестів. Наразі там триває масовий страйк: не працюють крамниці, фінансові установи та школи.

Нагадаємо, що рішення американського лідера визнати Єрусалим столицею Ізраїлю змусило Радбез ООН скликати позачергове засідання. Представник Палестини у Великій Британії Мануель Хассассіан впевнений, що Дональд Трамп фактично оголосив про війну на Близькому Сході.