Таку промову Папа Франциск виголосив 13 вересня під час зустрічі з вірянами на площі Святого Петра у Ватикані. Про це повідомляє Vatican News.

Читайте також Папа Римський: секс та їжа – це задоволення, надіслані Богом

Він наголосив, що протести показують розчарування, яке зростає серед людей, щодо певних критичних та соціальних ситуацій.

Папа Римський звернувся до демонстрантів з закликом висловлювати свої вимоги мирно та не піддаватися спокусі агресії та насилля.

Водночас він також висловив свої заклики і до очільників тих держав, в який відбуваються протести. За його словами, влада країн має прислуховуватися до голосу своїх громадян і задовольнити їхні законні сподівання. Для цього протестувальникам має бути забезпечена повну повагу прав людини і громадянських свобод.

Понтифік також відзначив і роль релігійних громад у місцях, де тривають мітинги та демонстрації. Відтак ці громади мають докласти зусиль на користь діалогу та примирення під керівництвом їхніх пасторів.

Як Папа Римський відреагував на протести в Білорусі

Зауважимо, що Папа Франциск напередодні звернувся на тлі масових протестів у Білорусі. Він закликав до діалогу, відмови від насильства і поваги до прав громадян.

Він також зазначив, що уважно стежить за післявиборчою ситуацією в державі. Відтак наголосив на необхідності справедливості та дотримання всіх громадянських свобод.