Про це на своїй сторінці у Facebook написав юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов.

Читайте також: "Маленька матрьошка Трампа": Путіна знову висміяли на обкладинці TIME

Політична партія "Росія Майбутнього" подала позов про реєстрацію в Замоскворецький суд. Ми постійно проходимо всі юридичні процедури і будемо їх проходити і далі. Цей позов подати коштувало тільки тому, що в європейському суді цей кейс буде називатися Росія майбутнього проти Росії. Я б назвав його прекрасна і сильна Росія майбутнього проти нинішньої злодійської влади,
– написав правозахисник.

Юрист також вважає, що відмовлячи у реєстрації, Мін'юст РФ порушує право громадянина на створення політичної партії.

"Той, хто подивиться на відмову в реєстрації і позов партії, переконається в бездоганності нашої юридичної позиції. Рішення про реєстрацію партії дозріє не в суді, а дозріє в той момент, коли люди на вулицях країни скажуть, що нам потрібні свої представники в державних органах. Тоді партію зареєструють без всіляких судів (ну або з ними) за добу, просто впевнений в цьому", – додав Жданов.

Нагадаємо, 19 травня команда відомого російського опозиціонера Олексія Навального установила нову партію "Росія майбутнього". За словами голови юридичного відділу Івана Жданова, на з'їзд приїхали 124 делегати з 60 регіонів. Додамо, що Тверський суд Москви 27 серпня знову заарештував опозиційного політика Олексія Навального через "страйки виборців", яка пройшла 28 січня. Політику присудили 30 діб тримання під вартою.

Хто такий Олексій Навальний? Російський опозиційний політик та громадський активіст, засновник Фонду боротьби з корупцією, організатор та учасник багатьох акцій протесту в РФ. Особливу популярність має серед російських блогерів та медіа через свою громадську діяльність. Був активним учасником "болотної революції" у РФ. Виступав з підтримкою Євромайдану та засуджував анексію Криму Росією.