Журналісти переглянули листування "Партія Шарія", яке отримали від джерел. Більше про це – в розслідуванні Bihus.info.

До речі Шарій провокує скандал, аби підняти рейтинг партії: в ОП пояснили дивну поведінку блогера

Деталі розслідування

За інформацією журналістів, керівниця підприємств, за якими стоїть бренд БРСМ-Нафта, Анджела Ларкіна схвалює неофіційні фінансові витрати на "Партію Шарія", яка бере участь у місцевих виборах.

Зокрема, за перший квартал 2020 року "Партія Шарія" отримала 1,1 мільйона гривень "пожертв". Згідно з офіційним звітом на зарплати співробітникам витратили близько 224 тисячі гривень. Проте, у неофіційних документах зазначили, що за місяць партія виплатила зарплат на 1,3 мільйона гривень. Однак в цю суму не входять гонорари експертів, що просувають Шарія на телебаченні.

До слова, кожен з експертів отримує гроші за чітким прайсом, який стартує від 45 доларів. Розмір виплат залежить від категорії "професійності".

Бігус наголошує, що сумнівів щодо отриманої від джерел інформації немає. У переписці та звітах вказані персональні дані партійців, номери їх банківських карток тощо. Такої інформації немає у відкритому доступі. До речі, усі деталі розслідування журналісти передали правоохоронцям.

Реакція мережі автозаправок

У БРСМ-Нафта заявили, що не мають жодного стосунку до фінансування проросійського блогера Анатолія Шарія, а Анжела Ларкіна ніколи у них не працювала. У компанії вважають, що мета таких заяв – дискредитувати одну з найбільших національних автозаправної мереж та змусити споживачів сумніватися у якості пального даного бренду.

Хто такий Анатолій Шарій?

Колишній український журналіст. У 2012 році він втік з України та отримав політичний притулок у Литві. Веде свій ютуб-канал, який налічує близько 2 мільйонів підписників. Шарій відомий своєю антиукраїнською та пропагандистською риторикою.