Через що виникли лісові пожежі на Канарах? Вогонь міг виникнути через іскру від зварювального апарату, з яким працював 55-річний іспанець. Його вже заарештували. На Канарах виникли пожежі на третьому за величиною острові – Гран-Канарія – 10 серпня. В гасінні пожежі брали участь понад 200 осіб, 5 гелікоптерів, 5 інших повітряних засобів та гідроплан.

Читайте також: Страшна пожежа вирує у Греції: нові фото та відео з місця події

Чому пожежі знову спалахнули? Швидкому поширенню стихії сприяє сильний вітер та суха погода. Наприклад, сьогодні стовпчики термометра досягають +38 градусів. При займанні вогонь за кілька годин поширюється на сотні гектарів землі. Острів має помаранчевий сигнал (значний ризик).

"Я занепокоєний еволюцію лісової пожежі на Канарських островах. Деякі райони були виселені, а надзвичайники наполегливо працюють над цим контролем", – написав в.о. президента уряду Педро Санчес.

Щонайменше 250 пожежників, дев'ять вертольотів та два літаки борються з полум’ям поблизу міста Валлесеко. Пожежа за сім годин спалила близько 500 гектарів землі.

Зазначимо, що у МЗС радять українцям утриматись від відвідання гірських та лісових зон Канарських островах.

Зокрема, консульство України в Малазі рекомендує українцям наразі не відвідувати такі муніципалітети: Артенара, Гальдар та Техеда.