Ісламісти взяли на себе відповідальність за катастрофу. Вони першими прибули на місце падіння літака, оскільки контролюють цю територію.

Актуально: У Хорватії розбився військовий гелікоптер, є загиблі: фото

Втім, у Пентагоні кажуть: військовий літак просто впав, вочевидь, через технічні неполадки. Деталей поки не розголошують.

Так, начальник штабу ВПС США Дейв Голдфейн розповів CNBC, що Bombardier E-11 розбився на території, яка перебуває під контролем талібів.

Водночас, міністр оборони Марк Еспер теж не став вдаватися в деталі, а лиш сказав: про ситуацію проінформований, більше не має чого сказати.

Офіційний представник збройних сил США в Афганістані Сонні Леггет уточнив для ЗМІ таке: ніяких ознак того, що літак був обстріляний з боку противника, немає.

За попередньою інформацією FoxNews, на борту літака перебували 5 американських військових.

Що відомо про катастрофу літака в Афганістані:

  • Літак розбився вранці 27 січня в провінції Газні у центральній частині Афганістану, що контролюється талібами.
  • Точну інформацію про те, кому належало судно, довго не називали. Відтак, з’являлась навіть інформація про те, що впав пасажирський літак з 83 людьми на борту. Місцеві ЗМІ заявляли – розбився літак державної компанії Ariana Afghan Airlines.
  • Втім, у самій авіакомпанії цю інформацію спростували.
  • За кілька годин з'явилася інша версія – в Афганістані розбився американський військовий борт. Її поширили таліби і відразу додали: за цим стоять вони. Ісламісти передали: серед загиблих – кілька офіцерів і солдатів американської армії.
  • Лише тепер американська сторона підтвердила цей факт, проте залишається небагатослівною.