Про це міністр фінансів Олександр Данилюк заявив у прямому ефірі 24 Каналу у програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною.

За його словами, на такий крок керівництво банку пішло в зв’язку з тим, що існує відповідальність за доведення банку до неплатоспроможності. Саме після цього листа Кабінет міністр спільно з НБУ вирішили націоналізувати фінустанову.

Власники банку розуміли це, перед ними стояла непроста задача враховуючи ситуацію в банку, про те, щоб виконати програму, яка була узгоджена з НБУ, покращення їх кредитного портфелю. Вони це не могли зробити. Для них це важке рішення, яке б мало не нашкодило банку. І це рішення – націоналізація. Однак їм було поставлено умову – якщо держава входить, вона не несе фінансові затрати. Ми прийняли рішення про внесення капіталу, вони розуміють, що це їх відповідальність, і вони дали гарантії уряду що протягом 6 місяців шляхом реструктуризації свого корпоративного портфелю, довнесення став, вони компенсують витрати, які понесла держава. Ми це не розглядаємо як витати, а як внесок стабільності системи,
– заявив Олександр Данилюк.

Читайте також: Націоналізація "Привату": кому з українців потрібно починати панікувати

На уточнюючи питання про те, що таке звернення не має жодної юридичної сили, міністр фінансів заявив, що перед ними стояло питання спасіння банку з 20 мільйонами вкладників. А щодо відповідальності, то лист було ініціативою власників, яким треба було вберегтися від відповідальності за банкрутство банку. Тож при не виконанні взятих на себе обов’язків, на них може чекати відповідальність як в Україні, так і закордоном.

Читайте також: "Приватбанкнаш": про наслідки його націоналізації для українців