В інтерв'ю BBC News Україна Кулеба повідомив, що це питання не є терміновим. Через пандемію COVID-19 зустріч Тристоронньої контактної групи відбуваються онлайн, а не в Мінську.

Актуально Фокін – маячок для меседжів Кремля, – Кривонос про скандальні заяви політика

Міністр закордонних справ зазначив, що ніколи не виключалася можливість перенести перемовини з Мінська.

Ми розуміємо, що чим більш недружніми будуть дії чи заяви Білорусі щодо України, чим сильнішими ставатимуть позиції Росії в Білорусі, тим більш неприйнятним ставатиме Мінськ як місце для фізичних зустрічей,
– сказав Кулеба.

Перенесення переговорного майданчика щодо Донбасу: головне

  • За підсумками президентських виборів ситуація у Білорусі загострилася – розпочалися масові протести та мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк. На цьому тлі Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що поки не має наміру змінювати Мінськ як майданчик для переговорів у межах ТКГ щодо Донбасу.
  • Водночас він вдячний кожній країні, яка пропонує майданчик для переговорів. Зокрема, місце для переговорів пропонували Казахстан, Азербайджан та низка європейських країн.
  • Раніше голова делегацій України у Мінській ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що Київ розглядає три нейтральні майданчики , куди можна перенести Мінськ: Фінляндія, Швеція та Швейцарія.