Про це під час власного виступу в Інституті миру США розповів митрополит Епіфаній. Він перебуває за океаном вже деякий час в рамках робочого візиту.

Читайте також: За захист прав людини: Епіфанія нагородили престижною премією у США

Так, глава ПЦУ у США неодноразово порушував питання про російську збройну агресію на Донбасі та ситуацію в анексованому Криму.

Що таке Інститут миру США? Організація, яка серед інших завдань також відслідковує гострі порушення прав і свобод людини під час збройної агресії. Діяльність Інституту спрямована на запобігання і врегулювання конфліктів, підтримання миру й стабільності в світі. Зокрема, ця установа забезпечує дослідження, аналіз і навчання у питаннях дипломатії, посередництва та інших інструментів й технік з миробудівництва. Загалом, ця інституція працює у 51 країні світу, що стикнулися з війною чи екстремізмом, серед яких від 2014 року є і Україна.

Зустріч митрополита Епіфанія з експертами Інституту миру та запрошеними учасниками відбулася в форматі круглого столу. Священнослужитель розповів про різні аспекти становлення Православної Церкви України як автокефальної, про відносини з іншими Церквами та релігійними організаціями в Україні та за кордоном.

Епіфаній Інститут миру
Епіфаній під час круглого столу в Інституті миру США/ фото пресслужба ПЦУ

Епіфаній Інститут миру США
Митрополит Епіфаній у США розповів про переслідування ПЦУ у Криму та на Донбасі/ фото пресслужба ПЦУ

Окремо йшлося про переслідування, яких зазнають громади та священники ПЦУ на окупованих Росією територіях – у Криму і на Донбасі.