Ні для кого не секрет, що перша пошта в Україні запрацювала у Львові. У 1629 році італієць Роберто Бандінеллі започаткував пошту європейського зразка, яка регулярно доставляла листи для мешканців міста з усіх куточків Європи.

Тодішній польський король Сигізмунд Третій надав Роберто Бандінеллі патент, який дозволяв фактично відкрити новий бізнес у Польщі та Україні.

Свої листи львів'яни відправляли раз на тиждень у суботу. Вирушала кореспонденція у двох напрямках: через Варшаву аж до Ґданська та до Кракова. Пошту обслуговували 12 кур’єрів, один із яких був за старшого. Вони складали присягу місту та сповна відповідали за цілісність і терміни доставки листів.

Бандінеллі був настільки захоплений своєю справою, що навіть помер виконуючи обов’язки головного поштаря. 1650 року він виїхав у Відень із наміром поширити туди доставку кореспонденції – там і помер.

У спадок Бандінеллі залишив на площі Ринок неймовірно красиву споруду. Саме тут була закладена перша пошта в Україні. У 2008 тут відкрили перший музей пошти.