Богдан Кравчук зі синдромом Дауна отримав диплом бакалавра історії. Хлопець був наполегливим студентом, а вивчення історії йому приносило задоволення.

Читайте також: Синдром Дауна – не вирок: успішні моделі, викладачі, актори

Перед співбесідою хвилювався і сам випускник вишу, і його мама Євгенія Кінах, повідомляє ТСН. На них чекали в інституті післядипломної освіти – Кравчуку запропонували посаду екскурсовода у музеї.

Буде фрагменти екскурсій проводити та з експонатами працювати. Він же історик,
– розповів директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко.

Одразу після написання заяви хлопцю показали робоче місце і познайомили з його керівницею Аллою Анатоліївною.

Цю роботу Кравчук отримав через тиждень після завершення навчання. Разом із роботою хлопець отримав від благодійного фонду щомісячну стипендію у 3 тисячі гривень.

Молодого екскурсовода вже заохочують зробити авторські екскурсії на теми, які його цікавлять – і це буде справжній туристичний ексклюзив. У серпні на історика вже чекають на роботі.

Що таке синдром Дауна? Найпоширеніша генетична аномалія: коли у клітинах людини є зайва хромосома. Ця аномалія не залежить від способу життя батьків, їхнього здоров'я, шкідливих звичок, кольору шкіри, національності. Дітей з синдромом Дауна вилікувати неможливо, адже це не хвороба.

Через наявність цієї генетичної аномалії у людини з синдромом Дауна є низка особливостей, внаслідок яких дитина може повільніше розвиватися і пізніше від своїх однолітків проходити загальні для всіх дітей етапи розвитку. Таким малюкам важче вчитися. При цьому більшість дітей з синдромом Дауна можуть робити те, що вміють інші діти.

Більшість дітей з синдромом Дауна можуть навчитися ходити, їсти, одягатися, розмовляти, гратися, займатися спортом. На сьогодні немає жодних сумнівів у тому, що діти з синдромом Дауна навчаються.