На вулиці Орловській у Мінську силовики стріляють просто по демонстрантах. Відповідний відеодоказ з'явився у телеграм-каналі Euroradio.

До теми Це схоже на війну: що відбувається в Білорусі 25 жовтня – фото, відео

На відео видно, як демонстранти біжать та кричать, а позаду них – вибухи світлошумових гранат та постріли. Окрім цього, на відеозаписі добре чутно, як перезаряджається зброя. Натомість озброєні силовики біжать вслід за натовпом. Повідомляється, що за спинами протестувальників розташований якраз їхній "кордон".

У Мінську стріляють по демонстрантах: відео 18+

"Нова газета" опублікувала фотографію з одним із поранених демонстрантів. Чоловікові влучили гумовою кулею просто у живіт – у нього почалась кровотеча. Натомість міліція обґрунтовує застосування зброї тим, що учасники протесту нібито "намагалися нападати на силовиків".

Протести у Мінську 25 жовтня
Поранений під час протестів показав рану / Фото "Нової газети"

Зазначимо, що раніше на тій самій вулиці серед натовпу вибухнула граната – один із протестувальників впав на землю та кричав. Також граната також вибухнула біля ніг дівчини, вочевидь, вона отримала травму ноги.

Нагадаємо, що 25 жовтня біля Стели зібралися близько 100 тисяч протестувальників. Спершу силовики вимагали зупинити марш, а згодом почались затримання. Аби захистити себе, люди утворили живий ланцюг, втім силовики застосували силу. Тим часом резиденцію Лукашенка охороняють бронетранспортери. Детальніше про події у білорусі читайте за посиланням.