Так, представники руху SaveФОП не давали народним депутатам зайти до Ради. Відтак, правоохоронцям довелося зробити коридор для нардепів, аби вони змогли потрапити до парламенту. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Раніше Перекриті дороги та пікети: українці протестують проти карантину вихідного дня – фото, відео

Під час спроб нацгвардійців і поліції відтіснити підприємців виникли сутички.

сутичка
Сутичка під Радою / Фото "РБК-Україна"

Зауважимо, що подібна акція вже відбувалася під стінами парламенту 16 листопада. Тоді мітингувальники ще вимагали скасування карантину вихідного дня.

Наразі ж, як і попереднього дня, підприємці хочуть, аби Рада розглянула законопроєкт №3853-1, де йдеться про скасування застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зауважимо, що мітингувальники також перекрили рух вулицею Михайла Грушевського.

У Києві протестують ФОПи: відео

Що кажуть у поліції

Правоохоронці наголошують, що взяли під посилену охорону середмістя Києва.

Задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування у посиленому режимі,
– йдеться в офіційному повідомленні.

Силовики також просять організаторів та учасників заходів не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконанні службових обов’язків.

Також у поліції повідомили, що під час акції під стінами парламенту затримали одну людину. Це – 50-річний чоловік із Тернопільщини. За словами правоохоронців, він вчинив злісну непокору та намагався зав’язати бійку з поліцейськими. Наразі його доправили до територіального управління поліції для з’ясування усіх обставин інциденту.

Закон про запровадження касових апаратів: коротко про головне

  • У вересні 2019 року парламент прийняв закон про внесення змін до закону про застосування касових апаратів.
  • Згідно з ним, всі підприємства, що пов'язані з торгівлею, громадським харчуванням або наданням послуг повинні мати фізичний або електронний касовий апарат.
  • 17 листопада Рада планує відтермінувати введення касових апаратів для фізичних осіб-підприємців до 2022 року.
  • На початку листопада Рада не змогла відтермінувати введення касових апаратів для ФОП: документ за основу підтримали лише 212 нардепів при необхідних 226.
  • Зауважимо, що ФОПи також виходили на протести на початку вересня. Тоді вони мітингували в урядовому кварталі.