Чому виступають проти Авакова

Протестувальники вийшли з вимогою звільнення Арсена Авакова. Адже депутати на засіданні Ради мали затвердити програму дій уряду. Якби її прийняли, то це б вберегло Авакова від звільнення найближчий рік. Але депутати не підтримали її, повідомляє 24 канал.

Нагадаємо Аваков різко відповів на слова Зеленського про свою відповідальність у справі Шеремета

Активісти ж під стінами ради тримали плакати, на яких пригадали найбільш скандальні справи за участі поліції – зґвалтування в Кагарлику, вбивство Кирила Тлявова, розслідування вбивства Павла Шеремета тощо. Вони вважають, що міністр внутрішніх справ повинен нести відповідальність за ці справи.


Активісти тримають плакати з переліком скандалів, які пов'язані з Аваковим / 24 канал


Активістка тримає фото з моментом жорстокого поводження поліцейських під час суду над Стерненком 15 червня / 24 канал


Під Радою зібралися сотні протестувальників проти Авакова та призначення Шкарлета / 24 канал

Причина протесту проти Шкарлета

Щодо протестувальників проти призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки, то там більшість представляють наукове середовище. Вони виступають проти того, щоб людина, в якої виявили плагіат в наукових роботах, очолила міністерство.

Варте уваги Постанову про призначення Шкарлета міністром освіти внесли у Раду: що про нього відомо

Окрім того, стало відомо, що Чернігівський національний технологічний університет, ректором якого і є Сергій Шкарлет, за кошти, виділені МОН, купив автомобіль Volkswagen Amarok VOLCANO вартістю понад 1,5 мільйони гривень. Для потреб ректора. Хоча ці гроші могли піти на доплати викладачам чи облаштування лабораторій університету.