Люди, які представляються як представники бізнесу, продовжують протестувати проти карантинних обмежень, повідомила кореспондентка 24 каналу.

Читайте також Протести проти карантину: причини та наслідки невдоволення українців

На мітинг приїхали представники малого та середнього бізнесу з 40 міст України. Зокрема, люди далі їдуть з регіонів у Київ. Наразі вони перекрили дорогу в урядовому кварталі. Протестувальники ходять по пішохідному переходу, тому формально нічого не порушують.

"З кожного міста була колона машин з підприємцями, які приїжджали під Кабмін. У нас була законна акція, але нас зустріли поліцейські. Багато людей затримали ще перед в'їздом у Київ", – сказав президент Всеукраїнської професійної асоціації підприємців Борис Емельдеш.

Протест під Кабміном 6 травня
Протестувальники перекрили дорогу / Телеграм PavlovskyNews

Мітингувальники проводять акцію Карантин вбиває
Мітингувальники проводять акцію "Карантин вбиває" / Телеграм PavlovskyNews

Підприємці вимагають, щоб скасували так звані антиФОПівські закони, продовжили мораторій на перевірки, а також відмінили єдиний податок на час карантину.

"За півтори місяці ми не побачили конкретних кроків по виведенню малого та середнього бізнесу з карантину. Нам не дали допомоги чи плану. Нічого не відбувається", – пояснив підприємець з Одеси Олександр.

Протест поблизу будівлі Кабміну: дивіться відео


Однак деякі автомобілісти скаржаться. Мовляв, хочуть, аби до протестувальників хтось вийшов з вимогою звільнити дорогу.

Що кажуть правоохоронці

Щоб не допустити порушень громадського порядку під час протестів, поліцейські та нацгвардійці заступили на посилене чергування.

Для забезпечення безпеки чергують працівники структурних підрозділів столичної поліції, військові Нацгвардії, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки і поліція, – інформує поліція.

Для безпеки дорожнього руху правоохоронці обмежили дорожній рух на окремих вулицях в центрі Києва. Автомобілістам радять враховувати це у своїх маршрутах.

Що відомо про попередній мітинг під Кабміном

Понад 100 підприємців 29 квітня вийшли на акцію протесту. Вони вимагали пом'якшити карантин, зокрема, дозволити працювати малому та середньому бізнесу.

Зверніть увагу! Уряд раніше продовжив карантин до 22 травня. Однак його почнуть послаблювати вже з 11 травня.

карантин
Що дозволять з 11 травня / Інфографіка 24 каналу