За відповідне рішення проголосувало 245 народних депутатів.

Закон прийнятий в другому читанні і в цілому.

Таким чином Рада імплементувала зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначила порядок організації та діяльності Конституційного суду.

Згідно з законом, до складу Конституційного суду увійде 18 суддів: по 6 суддів призначають Президент України, Верховна Рада і з'їзд суддів України. Конституційний суд отримає повноваження на здійснення конституційних проваджень за умови вступу в повноваження не менше двох третин суддів.

Дивіться також: Активісти заблокували депутатів в Раді: висунули вимоги

Закон передбачає, що в складі КС діятиме Велика палата, 2 сенати і 6 колегій. Відповідно до закону, формами звернення до суду є конституційне подання, конституційне звернення і конституційна скарга.

Голосування за закон відбувалось під пристрасті, що вирували у сесійній залі.

Дехто з нардепів називав цей закон відверто пропрезидентським і таким, що може перетворити Конституційний суд на "кишеньковий".

Під час обговорення та голосування за поправки кільканадцять депутатів заблокували трибуну Верховної Ради, тим самим протестуючи проти ухвалення цього закону про Конституційний суд.

Нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв пояснив, чому відбувалось блокування.

В останній день роботи перед літніми канікулами Верховна Рада також запланувала розглянути медичну і пенсійну реформу та спробувати зняти депутатську недоторканність з нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.