Редакція 24 каналу зібрала для вас найдивніші професії, які були популярними в минулому.

Читайте також Розваги українців у давнину: цікаві ігри, про які ви могли не знати

Щуролови

Дійсно, професія щуролов існувала не тільки в німецьких легендах. У ХІV столітті християни масово винищували котів, адже вважали їх слугами Сатани. Через це розплодилися щурі, які рознесли по всій Європі чумну блоху. Тому з'явилась термінова потреба у людях, які б за винагороду ловили та вбивали пацюків.


Щуролови під час роботи / Фото coma.in.ua

"Кегельні хлопчики"

У ХХ столітті боулінг став дуже популярним. А ось відповідного механізму, який би наново розставляв збиті кеглі – не було. Цю роль виконували "кегельні хлопчики".

кегельні хлопчики
Боулінг-центр у 1914 році / Фото fishki.net

"Людина-будильник"

Така незвичайна професія виникла, коли у Великій Британії відбувалась промислова революція. "Людина-будильник" стукала у вікна робітників, щоб ті вчасно прокинулися. Вони це робили за допомогою палиці чи маленького камінчика.

людина-будильник
"Людина-будильник" будить робітників / Фото fishki.net

"Ліхтарник"

Коли ще не було електрики, великі міста освітлювали газовими ліхтарями. Щоб "увімкнути" його, потрібна була спеціальна людина. За допомогою довгої палиці "ліхтарник" запалював, гасив і заправляв вуличні ліхтарі.

До речі, ця професія зникла ще раніше, ніж з'явилась електрика. Газові компанії вигадали механізм, який у певний час самостійно запалював усі ліхтарі.

ліхтарник
"Ліхтарник" на роботі / Фото coma.in.ua

Викрадач тіл

Викрадачі тіл були популярними у ХІХ столітті. Знайти тіло легально в ті часи було дуже важко, тому медичні університети вдавались до таких методів. Ці трупи використовувались студентами на практичних заняттях.

викрадач тіл
Викрадач тіл у ХІХ столітті / Ілюстрація mi100.info

Хлопчик для побиття

У середньовічній Англії карати майбутнього монарха міг тільки його батько, але він дуже часто був зайнятий справами держави. Тому в кожного королівського сина в дитинстві був хлопчик для побиття. Ця дитина виховувалась разом із наслідувачем престолу та вони завжди були разом. У випадку непослуху сина монарха, хлопчика для побиття могли бити няньки та вчителі.


Хлопчик для побиття / Ілюстрація p-dir.net.ua