У поліції переконують, що про проведення слідчих дій правоохоронці завчасно попередили захисників трьох підозрюваних – Яни Дугарь, Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко. Проте свою участь у проведенні слідчого експерименту підтвердив лише адвокат Кузьменко.

До теми: Зеленський може мати великі іміджеві втрати, – Казарін про справу Шеремета

Антоненко відмовився від участі у слідчому експерименті, мотивуючи це відсутністю своїх захисників.

"Однак (…) на місце проведення слідчих дій таки прибув адвокат підозрюваного, який у категоричній формі відмовився від проведення слідчого експерименту. При цьому він почав перешкоджати проведенню слідчої дії з Юлією Кузьменко: усе це зафіксовано на відеозаписі слідчого експерименту", – запевнили в поліції.

А Дугарь від дачі показань та проведення слідчого експерименту взагалі відмовилася, додали в поліції.

Дивіться відеокоментар поліції про слідчий експеримент у справі Шеремета:

Що відомо про слідчий експеримент

В ніч проти 3 січня в Києві на вулиці Бульварно-Кудрявській правоохоронці проводили слідчий експеримент у справі вбивства Шеремета за участю підозрюваної Кузьменко.

Слідчий експеримент полягав у тому, що Кузьменко ходила перед тими камерами спостереження, відео з яких фігурує у справі. Надалі відео, відзняте під час експерименту, мали б порівняти з оригіналом, щоб робити певні висновки, чи на цих відео зображені ті ж самі люди, чи різні.

Адвокат Кузьменко – Владислав Добош зазначив, що подаватиме клопотати про повторне проведення слідчого експерименту, оскільки на відео з матеріалів справи зображено, що йшли 2 людей. Слідство встановило, що другою людиною, ймовірно, був Антоненко.

Там же вночі слідчий експеримент намагалися провести і за участю Антоненка, однак той відмовився через відсутність його адвокатів. Окрім того, протягом останніх тижнів захисники підозрюваного клопотали про ознайомлення з матеріалами справи, але слідчий не задовольняв ці клопотання.

Читайте також: Справа Шеремета: суд залишив підозрювану Грищенко під вартою в іншій справі

Кого підозрюють у вбивстві Павла Шеремета

фігуранти справи про вбивство Павла Шеремета запобіжні заходи
Запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві Шеремета / Інфографіка 24 каналу