Ракушина відпустили під власне зобов’язання ще у серпні. Про це розповів його адвокат Родіон Пугач в коментарі "Українським новинам".

Актуально: Путін анонсував масштабний обмін полоненими з Україною

За попередньою інформацією, Ракушин входить в список на обмін полоненими, засудженими та ув’язненими між Україною та Росією.

Адвокат також наголосив, що Ракушин "сам давав згоду на обмін - це було його бажання з самого початку", пише liga.net. "Буде він брати участь в обміні чи ні, я доступу до списків не маю", – додав Пугач.

Читайте також: Суд відпустив фігуранта у справі MH17 Володимира Цемаха

У чому звинувачують Ракушина?

Ракушину інкримінують в Україні держзраду. СБУ затримала його у червні. Спецслужба встановила, що офіцера запасу ЗСУ завербувала російська ФСБ. Сталося це у 2017 році під час зустрічі випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища.

Ракушин намагався завербувати співробітників СБУ і навіть готував низку вбивств: йшлося про ліквідацію окремих українських офіцерів.

Окрім того, всі свої дії він координував з так званим "міністерством державної безпеки ДНР", а саме – з громадянином України В’ячеславом Левченком. Останнього СБУ затримала ще у 2014 році, втім, потім передала Росії під час обміну. Схоже, така ж доля чекає невдовзі на Ракушина.

Більше про затримання Ракушина – читайте тут.

Цікаво! 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти скандального поплічника окупантів Володимира Цемаха. Він є ключовим свідком у справі про збиття пасажирського Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом в липні 2014 року. Тоді загинуло близько 300 людей різних національностей. Цемах коментував подію в ефірі російських пропагандистських ЗМІ та, ймовірно, допомагав окупантам ховати ЗРК "Бук".

Начебто саме звільнення Цемаха підштовхнуло Путіна до переговорів з українською владою про обмін полоненими. До речі, Володимир Цемах – громадянин України.