Незабаром рішення про безвізовий режим має бути опубліковане в "Офіційному журналі" ЄС 22 травня, а через 20 днів після публікації воно набуде чинності, а це приблизно 11 червня.

Президент України Петро Порошенко був присутній під час урочистої церемонія підписання законодавчого акту щодо безвізового режиму для громадян України з країнами Європейського союзу.

Читайте також: Подорож в ЄС без візи: документи і правила для приємних мандрів

У рамках візиту до Стразбурга Порошенко також проведе зустрічі з Президентом Європейського Парламенту Антоніо Таяні та лідерами ключових парламентських фракцій.

За умов безвізового режиму українці зможуть перебувати на території Шенгенської зони до 90 днів протягом кожних 180 днів. Для цього потрібно оформити біометричний паспорт. Також під час подорожі потрібно мати при собі документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, достатню суму грошей та медичне страхування.

Читайте також: Порошенко пояснив, хто з українців не зможе скористатись безвізом

Ті, хто мають закордонний паспорт старого зразка, також зможуть подорожувати в Європу, однак лише з візою.

Нагадаємо, безвіз для України 26 квітня підтримав Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper), а раніше, 6 квітня рішення ухвалив Європарламент. 11 травня остаточно, без обговорення безвізовий режим ухвалила Рада Європейського союзу.