Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський у інтерв'ю "Апострофу".

"Є дві важливі речі – принципова позиція, що Росія – агресор, Росія веде війну, Росія окупувала територію. Це перше. Друга позиція – Україна силовим шляхом не може повернути територію. Це війна, загибель десятків тисяч людей. Але Україна ніколи з цим не змириться", – зазначив він.

Читайте також: Як розуміти нову заяву Путіна щодо миротворців ООН на Донбасі: коментар російського політика

За його словами, для повернення окупованих територій Донбасу офіційний Київ повинен зайняти чітку позицію – Росія є країною-агресором. Адже незважаючи на агресію з боку Кремля Україна досі продовжує вести економічні відносини з РФ і досі не ввела візовий режим з країною-агресором.

Якщо Київ хоче, щоб Захід тиснув санкціями, то повинні бути не менш жорсткі санкції України по відношенню до Кремля, Путіна,
– підкреслив політолог.

На думку Піонтковського, Україна поверне собі окуповані території ОРДЛО, але тоді, коли в Росії зміниться режим.

"Українська армія не може силою звільнити ці території, оскільки це буде жахливе кровопролиття. Українська армія досить сильна, щоб не допустити подальшої агресії Росії, але вона не може впоратися з другою по силі армією світу. При цьому Україна ніколи від цих територій не відмовиться, вважаючи їх окупованими", – резюмував російський експерт.