Про це заявив президент впливового аналітичного центру The Jamestown Foundation (м. Вашингтон) Глен Говард в коментарі "Укрінформу".

"Якщо говорити про перспективи, вони виглядають чудово. Міністр оборони Меттіс відвідав Україну з візитом і обговорював питання зброї. Процес прийняття рішення зараз перебуває в стінах Білого дому", – зазначив експерт.

Читайте також: Крим – це ще не кінець чорноморських амбіцій Росії, – адмірал США у відставці Джеймс Ставрідіс

Однак він зауважив, що адміністрація поки не готова це зробити, "й очевидно, що президент Трамп не готовий підписати це розпорядження". Причина в тому, що Білий дім відчуває постійний тиск з боку Конгресу щодо необхідності військової підтримки України, а також введення додаткових санкцій проти Росії через її агресію в Східній Європі. Крім цього, існує багато інших чинників, які посилюють цей тиск, констатував Говард.

Сполучені Штати й надалі надаватимуть допомогу українцям, багато різної допомоги. Й питання летальної зброї, безумовно, буде вирішено, але воно потребує трохи більше часу,
– підкреслив Говард.

У цьому зв'язку він погодився, що озброєння України здатне викликати більш швидкий ефект в плані тиску на Росію, ніж посилення санкцій.

"Санкції ослаблюють Росію, але вони повинні бути більш болючими. Вони мають вплив на РФ, однак летальна зброя, я думаю, може створити негайний вплив на ситуацію", – зазначив він.

Читайте також: Facebook допоміг Росії вторгнутись в Україну, – ЗМІ

Водночас, Говард закликав офіційний Київ не зосереджуватися лише на питанні летальної зброї. Ключовим національним пріоритетом, за його словами, має стати завершення реформи оборонного сектору, "що вже ніхто не зупинить", а також приєднання України до НАТО. Існує також багато інших проблем, які мають бути вирішені в негайний спосіб, як наприклад припинення будівництва російського мосту через Керченську протоку.

"Зараз краще зосереджуватися на цих важливих моментах, а для вирішення питання летальної зброї потрібен певний час", – підсумував президент The Jamestown Foundation.