За даними видання The Washington Post, мова йде про сибірську виразку та віспу. І якщо до цього у КНДР не було технічної можливості виробити цю зброю, то тепер вони значно посунулися вперед у таких розробках.

Посприяло цьому будівництво декількох заводів та лабораторій, які діють під виглядом "цивільних", що виготовляють препарати для сільського господарства та фармакології.

Читайте також: Найнебезпечніша в світі, – в ООН охарактеризували ситуацію в Північній Кореї

Окрім того, КНДР вдалося відправити своїх науковців закордони для отримання необхідних знань у мікробіології.

При цьому у США знають про те, що КНДР розробляє біологічну зброю. Однак у них немає даних про те, на якому етапі розробки. Причина в тому, що КНДР максимально засекретила такі програми.

Журналіст The Washington Post також зазначає, що одним із доказів того, що Північна Корея займається розробкою ядерної зброї, є сюжет на місцевому телебаченні про те, як у 2015 році Кім Чен Ин відвідав Пхеньянський біотехнологічний інститут, який створили на базі колишнього вітамінного заводу. На кадрах з відвідин цього заводу експерти помітили устаткування, яке використовують у створенні біологічної зброї. При чому ця технологія заборонена для експорту в країну.

Читайте також: Треба готуватися до війни на Корейському півострові: заява КНДР

Однак кадри з відвідин біотехнологічного інституту з’явилися після того, як США офіційно визнали, ще незадовго до цього випадково доставили на базу у Південній Кореї живі зразки бактерій із сибірської виразки.

Окрім того у крові північнокорейських солдат, які втекли до Південної Кореї, виявили сліди після біологічних експертиментів.