Публічна страта відбулась 28 листопада в прикордонній провінції, в якій спостерігається значне зростання не лише контактів між людьми по обидва боки кордону, а й контрабанди. Про це повідомляє Radio Free Asia з посиланням на власні джерела.

Зверніть увагу Кім Чен Ин перебуває у гніві й поводиться нерозважливо – боїться коронавірусу, – ЗМІ

Відомо, що 50-річного місцевого жителя звинуватили в порушенні карантину майже одразу перед тим, як 20 листопада в країні почали діяти обмежувальні заходи надвисокого рівня.

Йому висунули обвинувачення у змові з китайськими контрабандистами. Мовляв, він нелегально перевозив товар через кордон, який був закритий вже протягом кількох місяців,
– мовиться у повідомленні AFP.

З інформації, яку надало джерело, влада спеціально напередодні змінила місце страти, щоб уникнути міжнародної перевірки.

Крім цього, за чутками, у Північній Кореї публічно застрелили в Пхеньяні брокера, який порушив карантинні обмеження.

Яка ситуація з COVID-19 в Кореї

  • КНДР офіційно не визнає, що на її території є люди, інфіковані коронавірусом. Попри це, влада вживає жорсткі заходи, щоб запобігти поширенню COVID-19.
  • Зокрема, з кінця листопада в країні посилили вже введені обмеження до "надзвичайних карантинних заходів надвисокого рівня".
  • Крім того, ще в серпні КНДР посилила контроль на кордоні з Китаєм. Відтак, тепер військові мають право стріляти на ураження, якщо будь-хто наблизиться до кордону країни на відстань кілометра.