Це ненормально, коли міжнародна спільнота реагує швидше, ніж президент, розповів Михайло Подоляк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Важливо: Кістки вирізали, тіло пошматували: бойовики по-звірячому знущались з тіла медика Іліна (18+)

Це недопрацювання не президента, а недопрацювання якраз тих структур, якими якраз я займаюся. Це, по суті, – моє недопрацювання, якщо вже на те пішло,
– розповів Михайло Подоляк.

Чоловік говорить, що іноді занадто м’яко розмовляє з людьми. Він наголошує, що не всі люди розуміють, що швидкість реагування – це обсяг спокою суспільства.

Чому не було оперативної реакції Зеленського на вбивство медика

Він додав, що президент викликав до себе начальника Генштабу і профільного заступника Офісу президента ще 13 липня, відправивши їх на місце події, щоб з'ясувати інформацію.

13 липня штаб ООС повідомив, що російські гібридні сили обстріляли групу українських військових, які мали евакуювати тіло загиблого під селом Зайцеве. Один військовий медик загинув, один військовий зазнав поранення, ще один – був травмований. В угрупованні "ДНР" почали стверджувати, що військові підірвалися на мінах. Зеленський виступив із офіційною реакцією 14 липня, після того, як його почали критикувати міжнародні партнери України.

Загибель військового медика: хроніка

  • 13 липня після того, як в "сірій зоні" загинув український розвідник Дмитро Красногрудь, українські військові попросили "режим тиші", щоб забрати тіло. Проросійські бойовики погодились.
  • Коли спеціальна група у білих пов'язках та сірих бронежилетах наблизилась до тіла, окупанти обстріляли їх. Коли обстріли влучили у сержанта, військовий медик Микола Ілін кинувся йому на допомогу, однак загинув сам.
  • 17 липня бойовики понівечене передали тіло українським військовим. Воно було розпороте від таза до шиї, після чого грубо зшито. Довелось робити ДНК-експертизу, аби зрозуміти, чи це справді Микола Ілін.