На запропонований Україною план щодо досягнення миру на Донбасі у російського президента відреагували очікувано мляво, пише 24 канал з посиланням на росЗМІ. Зауважимо, що "План спільних кроків" пропонує припинити конфлікт на Донбасі і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської областей на початку 2021 року. Власне, це є умови для проведення виборів в ОРДЛО 31 березня 2021 року.

Дивіться також Україна наполягає на обміні полонених "всіх на всіх" до 15 грудня

Так, прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков не володіє інформацією, чи був запропонований Києвом план дій щодо досягнення миру на Донбасі переданий Москві.

За його словами, пропозиція про проведення виборів на Донбасі при демілітаризації регіону і передачі кордону розходиться з мінськими домовленостями.

Пєсков також розкритикував слова глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука про те, що зустріч "нормандської четвірки" має відбутися до кінця 2020 року.

Пєсков сказав, що зустріч "нормандської четвірки" заради самої зустрічі – безглузда, результатом же має стати як мінімум підбиванням підсумків виконання "Мінська-2".

Що це за "План спільних кроків" щодо Донбасу

  • Це документ, напрацьований Україною, що містить пропозицію про повне припинення конфлікту та демілітаризацію окупованих районів Донеччини і Луганщини.
  • Тобто йдеться про те, що всі незаконні збройні формування бойовиків мають бути виведені з цієї території. Ба більше – вони мають бути розпущені. Це пропонують зробити на початку 2021 року.
  • Після цього Україна повинна взяти під контроль кордон і забезпечити на цих територіях нормальну життєдіяльність.
  • Якщо усі ці пропозиції російська сторона погодиться виконати, Україна готова призначити місцеві вибори на Донбасі на 31 березня 2021 року.