Слідство щодо плівок Деркача триває, однак його деталі не розголошуються. Про це розповіла Генпрокурорка України Ірина Венедіктова в інтерв'ю Shuster online.

До теми Плівки Деркача: Зеленський обіцяє, що Україна не втручатиметься у вибори США

Особиста перемога для нас, що Україна не є на шпальтах всіх світових газет і нас не втягнули в геополітику національного рівня США. Ми не маємо втручатись в справи інших держав,
– вважає Генпрокурорка.

Наразі проводять експертизи: перевіряють, чи плівки були змонтовані. Також намагаються ідентифікувати голоси.

За словами Венедіктової, щодня з'являються провокації, аби Генпрокуратура почала реагувати не в законний спосіб, а в "спосіб хайпу". Венедіктова наголосила, що наразі слідство чекає результатів досліджень плівок.

Плівки Деркача: що відомо

  • 19 травня 2020 року Деркач оприлюднив аудіозаписи, які нібито можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка під час його президентства.
  • Перша частина записів стосується виділення США 1 мільярда гривень в обмін на звільнення ексгенпрокурора Віктора Шокіна, при якому ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, де працював син Байдена.
  • Друга частина про те, що Порошенко, попри відсутність коаліції в Раді, блокував звільнення уряду і призначення дострокових виборів до Верховної Ради.
  • Далі були ще декілька частин "плівок". Деякі з них стосувалися Порошенка і Байдена. Крім цього, був злив начебто розмови між Петром Порошенком і Володимиром Путіним.
  • 10 вересня США ввели санкції проти українського депутата Андрія Деркача "за спробу вплинути на виборчий процес США".