Холоднюк брав активну участь у реалізації схеми суддів Окружного адмінсуду Києва щодо захоплення влади. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центру протидії корупції.

Читайте також Суддя Вовк і Санта-Барбара: нові вражаючі подробиці про зв'язок із Медведчуком

На скільки голову ДСА відсторонили від посади

Холоднюка відсторонили від посади лише на 2 місяці.

Суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник задовольнила клопотання детектива НАБУ і відсторонила від посади голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка на 2 місяці,
— повідомив ЦПК.

У чому підозрюють Холоднюка

  • Холоднюка, голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та інших суддів підозрюють у створенні злочинної організації. Вони перешкоджали роботі Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  • За даними слідства, сам Холоднюк намагався незаконно залишитися на посаді, незважаючи на конкурс нового голови ДСА. Також він мав гарантувати лояльного до Вовка члена Вищої кваліфкомісії суддів.
  • Ця справа отримала назву "плівки Вовка", оскільки НАБУ опублікувало аудіозаписи розмов Холоднюка з Вовком та лояльним до нього членом кваліфкомісії суддів. На записах вони обговорювали конкурс на посаду нового глави ДСА.
  • 3 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Холоднюку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, хоча прокуратура просила про заставу в розмірі понад 1 млн грн.

Про що говорили на "плівках Вовка"

У суді прокурор зачитав багато цікавих розмов фігурантів плівок. Ось деякі з них:

  • Вовк: "Друге, друге питання – скажи, будь ласка, чи посунулось питання по Зеновію (Холоднюку – 24 канал) зі зверненням до НАЗКу? Нам треба роз'яснення про наявність конфлікту інтересів у діях ВРП та Пушкаря (переможця конкурсу на посаду голови Держсудадміністрації – 24 канал) щодо організації конкурсу. Щоб сам цей конкурс й*бнути."
  • Вовк: "Омбудсмену і Холоднюку рекомендації дам я. Вам потрібно буде тільки запустити процес по Весельській і Щотці (члени Вищої кваліфкомісії суддів – 24 канал)."