За словами українських бійців, працюють лише снайпери. Причому, не дилетанти і із серйозної зброї, не з СВД, а також використовують стрілецьку зброю. Проте 3 січня по Мар'їнці прилітали і серйозніші калібри.

Читайте також: Бійці розповіли, за яким часом святкував Новий рік окупований Донецьк

"Так, не сильно напружено. Не стріляли. Це сьогодні чогось чотири 82-гі міни пустили по нам. А так спокійно. "Стрєлкотня" все – автомати, кулемети, нічого серйозного. Снайпер у них – да! По ходу, у нього "натівська гвинтівка", не СВД, а хороша – американська. Виходів не чутно, а приходи такі, що ящики у нас на посту всі побиті", – розповів боєць ЗСУ Владислав.

Інцедент у середу трапився і з цивільними. На контрольному пункті поблизу Мар'їнки утворилось зранку невелике скупчення людей, і ворог відкрив вогонь з тих таки 82-х мінометів по тому району.

З 8 до 9 години ранку таке скупчення людей було. Можливо, це і була причина того, що ворог почав стріляти. Здійснив обстріл позицій у цьому напрямку і випустив 4 міни 82-го калібру. Але, дякувати Богу, як серед місцевого населення, так і серед наших хлопців втрат немає,
– повідомив прес-офіцер бригади ЗСУ Іван Бурдюг.

Приблизно така ж ситуація по всій лінії боєзіткнення. Щільність вогню значно зменшилась, проте бойовики щодня ведуть обстріл українських позицій зі зброї різного калібру. На щастя, загиблих серед наших армійців немає.