Про це з зали суду повідомляє журналістка 24 Каналу.

Читайте також: Побиття Мустафи Найєма: одному із підозрюваних обрали запобіжний захід

Прокурор Дмитро Йовенко просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави у зв‘язку із тим, що кримінальне правопорушення пов‘язане із застосуванням насильства.

Натомість адвокат підозрюваного Ахмеда Саітова заявив про порушення його підзахисного під час затримання. А саме – жорстоке поводження, яке прирівнюється до тортур і попросив вивести з клітки.

Суд обирає запобіжний захід другому нападнику на Найєма

19-річний підозрюваний Ахмед Саітов розповів, що народився у Києві, має середню освіту і не працює Проживає з матір'ю, братом і сестрою.

Нагадаємо, ввечері 30 квітня у центрі Києва у народного депутата Мустафи Найєма трапився конфлікт з одним із водіїв, який порушив ПДР. Чоловіки, які прийшли на допомогу порушнику, завдали кілька ударів Найєму та втекли з місця інциденту. Згодом поліція оголосила план "перехоплення". Трьох нападників було затримано, ще одному вдалося втекти. Усім повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

У Найєма діагностували зламану щелепу. У мережі з’явилось відео з місця інциденту

2 травня у Шевченківському районному суді Києва обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 днів для одного із нападників Саітова Магомеда-Саліха. Під час судового засідання у четвер підозрюваний увесь час намагався заховати своє обличчя від журналістів.