Таку заяву зробив перший заступник голови комітету органу у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, передає RT.

Читайте також: Операція Об’єднаних сил: що це таке і чим відрізняється від АТО

Це передбачувана дія, пов'язана з прийнятим законом про реінтеграцію Донбасу, який так навмисне представляють. Насправді це закон про репресивні заходи, військовий стан, про перехід від антитерористичної до військової операції. Найголовніше – про перехід усіх важелів управління в руки Порошенко не лише на Донбасі, але і на території всієї України. Президент отримує повноваження використовувати військову силу практично без будь-яких конституційних гарантій, припиняючи будь-які протести,
– зауважив парламентар.

Таким чином, на його переконання, тепер будь-яке невдоволення населення може виявитися приводом "для військових заходів".

"Це палиця в руках Порошенка. Можна будь-які вибори в країні скасувати під приводом того, що виникає загроза суверенітету та національної безпеки. Це перша ластівка, він почав реалізацію цих положень. Він повинен був почати саме з Донбасу, а далі це буде використовуватися в інтересах Порошенка", – резюмував Затулін.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року президент Петро Порошенко заявив, що в Україні офіційно завершилася Антитерористична операція в Донецькій та Луганській областях, яка розпочалася 13 квітня 2014 року. Відтак, на зміну АТО офіційно прийшла Операція Об’єднаних сил.